Voorstellingen

Heyhoef Cinema, april 2024

Heyhoef Cinema, vertoont op vrijdag 12 april 2024 de film "Anatomie d'une chute".

De Duitse schrijfster Sandra woont met haar echtgenoot Samuel en slechtziende zoon Daniel in een afgelegen blokhut. Wanneer Samuel op mysterieuze wijze komt te overlijden, volgt er een rechtszaak waarin moet worden vastgesteld of Samuel per ongeluk viel, zelf sprong of door Sandra is geduwd. Tijdens het proces wordt het liefdesleven van Sandra en Daniel haarfijn ontleed. Van lieverlee ontvouwt zich een verhaal over een huwelijk dat is verzuurd door persoonlijke ambities die de liefde in de weg stonden en een wederzijdse afhankelijkheid die steeds meer ging knellen.
Dit alles in het bijzijn van Daniel, die het beeld dat hij tot dan toe had van zijn ouders, tot zijn grote schrik steeds verder ziet afbrokkelen.

Deze Franse film uit 2023 won op het filmfestival in Cannes een gouden palm.

Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2, 5043 RX Tilburg, Datum: 12 april 2024.
Aanvang middagvoorstelling: 14:00 uur, zaal open vanaf 19:00 uur.
Entreeprijs: 5,- (Contant betalen)

Heyhoef Cinema, april 2024

“THE COMMITMENTS”

Heyhoef Cinema vertoont op vrijdagavond 26 april 2024 de Special “The Commitments”

Jimmy Rabbitte, een inwoner van een klein dorpje boven Dublin, krijgt het geniale idee om een soulband op te richten in zijn dorp. Hij gaat op zoek naar zangers en muzikanten.

Wanneer hij drie zangeressen, een zanger en een trompettist heeft verzameld, begint het te lopen. Van lieverlee weten The Commitments zich op te werken naar de top, maar interne  strubbelingen brengen de toekomst van de band in gevaar.

Deze Brits-Amerikaanse muziekfilm (duur 118 minuten) dateert uit 1991 en werd o.a. bekroond met een Bafta voor beste film, regie en script. 

Het filmpubliek wist de muziek van de fictieve band zo te waarderen, dat de band ook na de film (in een iets andere bezetting) bleef optreden.

Vanwege kermis in Winkelcentrum de Heyhoef is er alleen een avondvoorstelling om 19:30 uur !

________________________________________________________

Heyhoef Cinema

Locatie: Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2, 5043 RX  TILBURG

Datum: 26 april 2024
Aanvang avondvoorstelling : 19:30 uur, zaal open vanaf 19:00 uur.

Entreeprijs: € 5,-  (contant !)