Voorstellingen

Heyhoef Cinema, november 2023

 

DE ACHT BERGEN

Heyhoef Cinema draait op vrijdag 10 november de film “De acht bergen.”

Deze film uit 2022 vertelt in bijna 2,5 uur het verhaal van de bijzondere vriendschap tussen Pietro, een elfjarige stadsjongen en zijn leeftijdgenoot Bruno, een jongen uit de bergen.
Wanneer Pietro’s ouders een huisje huren in de bergen, trekken de jongens wekenlang samen op. Daarna vertrekt Pietro weer en blijft Bruno achter in de schaars bevolkte Aostavallei.

Door de jaren heen verliezen ze elkaar uit het oog, tot Pietro zo’n twintig jaar later een afgelegen stuk grond erft van zijn vader en samen met Bruno een berghut bouwt. 

Het wordt hun gezamenlijke uitvalsbasis. Hoewel …… Bruno blijft altijd op dezelfde plek, trouw aan zijn berg, terwijl Pietro - de zoekende van de twee - regelmatig verre reizen maakt. Ondanks hun totaal verschillende levens lijkt de vriendschap uit hun kinderjaren onverwoestbaar. 

 

Heyhoef Cinema
Locatie: Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2, 5043 RX TILBURG
Aanvang middagvoorstelling: 14:00 uur
Aanvang avondvoorstelling: 19:30 uur
Entreeprijs: € 5,--, inclusief gratis thee of koffie.

Heyhoef Cinema, november 2023

DE NOODKREET IN DE FLES

 

Heyhoef Cinema draait op donderdag 30 november 2023 de film “De noodkreet in de fles.”

In de reeks Themafilms heeft Heyhoef Cinema voor dit najaar gekozen voor een tweetal boekverfilmingen van de schrijver Jussi Adler-Olsen. Deze Deense schrijver begon zijn carrière ooit in Schiedam en is daarna uitgegroeid tot een succesvol schrijver van misdaadthrillers.
Na de vertoning van “De vrouw in de kooi” in oktober, is het op 30 november tijd voor de film “De noodkreet in de fles”.

Brigadier Carl Mørck en collega Assad vormen vanwege hun verleden een wat vreemd politieduo. Ze werken beiden op de afdeling “Q”, een afdeling die zich bezighoudt met bijzondere zaken.

Wanneer er op Jutland een fles aanspoelt met een briefje erin, krijgt afdeling “Q” de opdracht om het briefje te ontcijferen. Het briefje blijkt een 8 jaar oude noodkreet van een jongetje in gevangenschap. Op hetzelfde moment verdwijnen er twee kinderen, Samuel en zijn zus Magdalena, uit een religieuze gemeenschap in Denemarken. Mørck en zijn team ontdekken een connectie tussen de twee zaken. Ze slagen erin om in de gemeenschap te infiltreren en raken zo op het spoor van een man die al meerdere ontvoeringen van kinderen van religieuze ouders op zijn geweten heeft.

Heyhoef Cinema

Locatie: Wijkcentrum Heyhoef, Kerkenbosplaats 2, 5043 RX  TILBURG

Aanvang voorstelling: 19:30 uur

Entreeprijs: € 5,- inclusief gratis koffie of thee.