Voorstellingen

Heyhoef Cinema, mei 2022 , Special

‘COLETTE’

 

 

Op donderdagavond 19 mei draait Heyhoef Cinema de Amerikaans-Brits-Hongaarse biopic Colette uit 2018.

Het verhaal speelt zich af eind 19e eeuw. Sidonie-Gabrielle Colette komt van het platteland om te huwen met een oudere man, een literatuurcriticus. Zij gaan wonen in Parijs. Al snel blijkt dat Colette aanleg heeft om te schrijven en al gauw schrijft zij een aantal romans, voornamelijk over haar eigen schooljaren. Haar echtgenoot geeft de populaire Claudinereeks echter uit onder zijn naam.

Omdat zij dat niet kan verdragen verlaat zij haar man en gaat een avontuurlijk leven tegemoet. Zij heeft meerdere huwelijken en ook lesbische relaties, is schrijfster, actrice, journaliste en schreef meerdere succesvolle boeken.

 

 

 

De regisseur Wash Westmoreland en zijn partner en scenarioschrijver Richard Glatzer deden er zestien jaar over om van haar turbulente leven een film te maken. Zij maakten bij hun zoektocht kennis met de kleindochter van Colette, die haar toestemming gaf voor de film

Colette overleed in 1954 en mag met recht een ’Grande Dame’ genoemd worden, maar ook een van de eerste feministes, een sterke vrouw, waar de Fransen met recht trots op zijn!

Waar en wanneer: Donderdagavond 19 mei 20.00 uur.
Wijkcentum Heyhoef . Kerkenbosplaats 1 Tilburg
Entree 5.00 Euro, inclusief kop koffie of thee bij aanvang van de film