Voorstellingen

Heyhoef Cinema, maart 2023

Heryhoef Cinema draait in het kader van de Kubrickcyclus:

Dr. STRANGELOVE

 

Deze vlijmscherpe politieke satire uit 1964 wordt alom beschouwd als een van de beste filmkomedies aller tijden. Een een maffe Amerikaanse generaal besluit op eigen houtje nucleair geschut af te vuren op de Sovjet-Unie. Peter Sellers steelt de show in maar liefst drie rollen: die van de Amerikaanse
president, een Britse kapitein en natuurlijk de dubieuze Duitse wetenschapper Dr. Strangelove. Peter Sellers speelt in deze film omdat de filmproducent Columbia Pictures zeer gecharmeerd was van zijn veelzijdige optreden in Stanley Kubricks eerdere film Lolita.

Amerika, Koude Oorlog. Generaal Jack D. Ripper (de even hilarische als dreigende Sterling Hayden) is een knettergekke communistenhater die uitsluitend ethanol en regenwater drinkt omdat hij gelooft dat de Russen hem proberen te vergiftigen.

Op een bepaald moment slaat hij helemaal door en wil hij een kernoorlog ontketenen. Terwijl de bommenwerpers zonder radiocontact het Russische vasteland naderen, overlegt de Amerikaanse president met zijn adviseurs in de indrukwekkende War Room. Het enige punt op de agenda: de
vliegtuigen terug halen. Maar helaas weet niemand de juiste codes.

 

Deze gitzwarte satire is de grappigste film die Kubrick ooit gemaakt heeft en gaat - zoals altijd bij Kubrick - ook over hoe de mensheid zijn eigen graf aan het delven is.

Kom deze klassieker zien bij Heyhoef Cinema Kerkenbosplaats 1, Tilburg op Donderdag 30 maart!
Aanvangstijd: 20.00 uur
De toegang is € 5,00 met voor aanvang van de film gratis een kop koffie of thee.