Binnenkort verwacht

September 2020

The Wife

2019, regie Björn Runge
Met Glenn Close, Jonathan Pryce, Christian Slater


Duur 99 minuten

Trailer

Joan Castleman is een opvallende schoonheid met onberispelijke referenties. Veertig jaar heeft ze haar eigen talent, dromen en ambities opgeofferd voor haar charismatische man Joe en zijn succesvolle literaire carrière. Ze heeft altijd zijn ontrouw en excuses genegeerd met gratie en humor. Hun huwelijk is gebouwd op ongelijke compromissen en Joan staat op het punt haar breekpunt te bereiken. Aan de vooravond van de uitreiking van Joe's Nobelprijs voor de Literatuur confronteert ze hem met het grootste offer van haar leven en het geheim van zijn carrière.

Vrijdag 11 September om 14.00 uur
Zaterdag 12 September om 20.00 uur

Oktober 2020

Un amour impossible

2019, regie Catherine Corsini
Met Virginie Efira, Niels Schneider, Coralie Russier


Duur 135 minuten

Trailer

Eind jaren 50, in Châteauroux, ontmoet Rachel de briljante Philippe, een jongeman afkomstig uit een burgerlijk gezin. Hun passievolle relatie duurt kort, maar resulteert in een dochter. Wanneer Philippe een huwelijk weigert vanwege hun verschillende sociale achtergronden, moet Rachel hun dochter alleen opvoeden. In de volgende jaren ontstaat een strijd tussen moeder en vader.

Vrijdag 9 Oktober om 14.00 uur
Zaterdag 10 Oktober om 20.00 uur

November 2020

Yuli

2018, regie Icíar Bollaín


Duur 104 minuten

Trailer

Cuba, jaren ’80. De rebelse Carlos -liefkozend Yuli genoemd door zijn vader- heeft de schoolbanken altijd weten te vermijden en is opgegroeid in de straten van Havana. In de hoop op een beter leven stuurt Pedro zijn getalenteerde zoon naar de Nationale Balletacademie van Cuba. Tegen zijn zin in en ondanks zijn eerste weerstand, wordt Yuli uiteindelijk toch gegrepen door de wereld van het dansen. Het blijkt het begin van een legendarische carrière. Zo danste hij op zijn 25ste al bij het gerenommeerde Londense Royal Ballet, waar hij onder meer als eerste donkere danser ooit de rol van Romeo op zich nam. Tot op de dag van vandaag wordt Carlos Acosta wereldwijd als een van de beste dansers van zijn generatie beschouwd.

Vrijdag 13 November om 14.00 uur
Zaterdag 14 November om 20.00 uur